יום רביעי, 25 ביוני 2014

שניצלוני טופו טבעוניים וטעימים! וקלים להכנה :)

היי!
היום פתחתי לבלוג עמוד בפייסבוק, הזמנתי את כוווולם לעשות לייק, תוך פחות מחצי שעה היו כבר 40 לייקים, אז אני אופטימית! :)

היום אני אכתוב על שניצלוני הטופו שלי  - עד היום כל מי שטעם אותם אהב, וזה בזכות המרינדה שאני מכינה - וגם בזכות העובדה שאני *לא* משרה אותם במרינדה יום-יומיים, אלא בדיוק רבע שעה... בהרתחה! *מוזיקה מהפכנית* (יש דבר כזה?)

נתחיל! היה לי קצת (מאוד) משעמם אחר הצהריים הזה אחרי העבודה, אז גם צילמתי את רוב התהליך. הידד!
אזהרה: הרבה טקסט, בפועל זה לא כל כך הרבה פעולות

מה צריך?
למרינדה:
חצי כוס רוטב סויה
כף חרדל
4 כפות קטשופ
חצי כף שום כתוש (או אבקת שום, גם סבבה)
מים רותחים

לשניצלים:
חבילת טופו (צריך לפרוס אותה, גם לזה יש תמונה!)
5 כפות קמח חומוס + 5 כפות מים
חבילת פירורי לחם

לטיגון:
חצי כוס שמן קנולה (זה טיגון עמוק)

אוקיי, אז ככה:

בקערה מערבבים חצי כוס רוטב סויה, כף חרדל, 4 כפות קטשופ וחצי כף שום כתוש (או אבקת שום). אני אוהבת לערבב עם מטרפה, אפשר כמובן גם עם מזלג (תמונות 1 עד 6).
בינתיים מרתיחים מים בקומקום :)
פורסים חבילת טופו שלמה לפרוסות בינוניות (לא דקות מאוד ולא ממש עבות, בערך בעובי שמופיע בתמונה 9). מעבירים את הטופו הפרוס לסיר ושופכים את המרינדה לתוכו.
את הסיר מעמידים על האש או הכיריים באש גדולה. מיד שופכים מים רותחים עד לכיסוי הפרוסות, ומערבבים (תמונות 13 ו-14). ממתינים לרתיחה, כשרותח - מעבירים לאש בינונית לכרבע שעה. מוציאים, מסננים, ובינתיים מתחילים להכין את הציפוי :)
שופכים את פירורי הלחם לכלי שיהיה נוח לטבול בו את הפרוסות טופו.
בקערה אחרת, מערבבים 5 כפות קמח חומוס (אפשר גם 7 אם יצאה לכם כמות גדולה של פרוסות) עם 5 כפות מים (אם שמתם 7 כפות קמח חומוס, אז גם 7 כפות מים). מערבבים היטב עם מטרפה.
מחממים מחבת עם חצי כוס שמן קנולה לטיגון עמוק (או כל שמן. לי יש מחבת קטנה אז זה הספיק, פשוט שיהיה חצי מגובה המחבת). מחכים שהשמן ירתח.
 טובלים את פרוסות הטופו בקמח החומוס, ומעבירים מיד לטבילה בפירורי הלחם. מעבירים למחבת בזהירות, ומטגנים עד שמשחים למטה (מרימים עם מזלג בזהירות ובודקים). השחים? הופכים לטיגון עד שישחים בצד השני, זה לא אמור לקחת הרבה זמן. מטגנים את כל הפרוסות שנותרו באותו האופן.
שמים על נייר סופג שייספוג את כל השמן, ו........ סיימנו! בתיאבון! :)


וכמובן, אחפור גם בתמונות. נתחיל!

1. המצרכים למרידנה


2. בקערה: חצי כוס רוטב סויה, מוסיפים חצי כף שום כתוש


3. מוסיפים כף חרדל


4. מוסיפים 4 כפות קטשופ


5. מערבבים


6. עד לקבל מרקם כזה:


7. פורסים חבילת טופו לעובי המוצג


8.


9.


10. מכניסים את הטופו לסיר ושופכים עליו את המרינדה


11.


12.


13. שופכים מים רותחים עד לכיסוי הפרוסות, ומערבבים


14.


15. מרתיחים


16.


17. מורידים לאש קטנה (כן, זה אמור להראות ככה אחרי רבע שעה)


18. מסננים


19. מחממים שמן במחבת


20. שמים פירורי לחם בכלי שיהיה נוח לטבול בו


21. מכינים את תערובת החומוס


22. טובלים בתערובת


23. טובלים בפרורי הלחם


24.


25. מטגנים


26.


27. שמים בנייר סופג


28. מטגנים את כל הפרוסות..... וזהו! :)


29.

30. בתיאבון :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה